Dags att börja med juldekorationerna

När vi väl kommit till december börjar vi se juldekorationer dyka upp, både i hem och på gatorna. Och nu är det dags igen att börja tänka på dekorationerna och hur man kan använda dem för att skapa ett riktigt mysigt hem.

Prydnadssaker

Pynt och prydnadssaker är två väldigt viktiga aspekter för att skapa den rätta julstämningen hemma. Alla små jultomtar, renar, snögubbar och liknande kan pryda bordsytor och fönsterbrädor. Pyntet är ju något vi mest associerar med julgranen, men många saker kan även hängas upp på andra håll, som julgransglitter i bokhyllorna eller julgranskulor i dörröppningar. Tänk lite utanför ramarna och varför inte experimentera med ett och annat?

Belysning

Som vi närmar oss de mörkaste dagarna på året blir det också viktigt med belysningen, och juldekorationerna är minsann inte bristande i utbudet av belysningsalternativ för att lysa upp i mörkret. Tänkt dock på att kolla alla lampor i slingor och ljusstakar i god tid och byt ut eventuella trasiga lampor. Butiker som A-Ljus kan hjälpa en att hitta alla möjliga typer av lampor. Levande ljus är också ett ofta använt sätt att sprida ljus i juletider och mängder av jultematiska lyktor och liknande finns att köpa i heminredningsbutiker överallt just nu. Tänk dock alltid på säkerheten när dessa ljus är tända.

Textiler

Med vinter och mörkret kommer ju även kylan och då är det ju passande att ta fram allt som värmer eller bara skapar känslan av värme. Filtar, plädar och liknande textiler passar perfekt att dra fram och lägga ut i fåtöljer och soffor i hela hemmet. Detta är speciellt passande i skinn- och lädermöbler då de lätt tappar temperaturen om man inte värmt upp den på något sätt. Att sitta insvept i en filt och dricka något varmt är ett perfekt sätt att få till julmyset hemma.