Dags för nytt badrum?

Bathroom

Badrummet tillhör en av de platser i hemmet som kan skänka både återhämtning och lugn och ro. På morgonen fräschar man till sig inför dagens spännande utmaningar och på kvällen tvättar man bort dagens stress, och ger sig själv en stund av lugn innan man ren och fräsch kryper till sängs. Rätt inredd är badrummet förenat med avkoppling. Kanske är det dags för en make over i badrummet? Här kommer några tips inför badrumsrenoveringen.

Nytt badrum för nytta och nöje

Det finns egentligen två anledningar till att renovera ett badrum. Antingen har det blivit till åren och behöver renoveras för att hålla en tidsenlig standard. Ett badrum som är gammalt kan riskera att börja dra på sig vattenskador och andra tråkigheter. Kanske är ditt badrum fortfarande i bra skick, men att du helt enkelt bara vill ha någonting nytt? Att renovera badrummet är en av de större investeringarna man gör i hemmet, men det är definitivt värt det när allting är klart!

Gör en noggrann budget

Börja med att göra en noggrann planering och budget. Sök inspiration i tidningar som Sköna Hem för att få en klar bild över hur du vill att slutresultatet ska bli. Kalkylera och ta offert från firmor som utför det arbete du inte kan eller får genomföra själv. På bra nätbutiker hittar du de produkter du behöver ha till renoveringen, allt från toalettstol, handfat och duschkabin, badkar och blandare till badrumsinredning, ventilationsprodukter och belysning. Räkna lite extra på budgeten då det alltid tillkommer kostnader som man inte räknade med, både på produkter och på arbetskostnader.

Mindre make over

Om man inte har vare sig ett behov eller lust att genomföra en stor renovering så kan man göra mindre förändringar som ändå ger ett stort lyft för helhetsintrycket och känslan. Byt ut frottén, gör en grundlig helstädning, tänd ett trevligt doftljus och ställ in härliga duschprodukter. Ibland, om det finns lite extra i plånboken, kan en liten förändring som en ny blandare i handfat och dusch göra stor skillnad!