Få ett väldoftande hem

sh_smelling_woman_flower_95205748

Lukter och odörer är något som många tycker är väldigt jobbigt att hantera. När det börjar lukta illa eller bara underligt i hemmet är det inte alltid så enkelt att ta reda på var lukten kommer ifrån och då kanske man står där utan någon aning om vad man ska göra. Men allt är inte förlorat.

Vädra alltid först

Det första steget för att få bort dåliga lukter bör alltid vara att vädra. Lukter kan hänga kvar i luften långt efter man tagit bort det som luktat illa och genom att skapa korsdrag kan man snabbare få bort det dåliga luften. Detta är gäller även när det bara börjar lukta instängt. Många drar sig dock för att vädra vintertid, men det är ett lågt pris att betala för att få bort otrevliga lukter.

Introducera goda dofter

Dåliga lukter kan i vissa fall avsättas genom att använda sig av mer behagliga dofter. Detta är en väl fungerade metod för de tillfällen när man vet att doften är temporär. Det finns en rad olika sätt att göra detta men många föredrar att använda doftljus. Dessa finns i en mängd olika varianter med allt från enkla dofter som vanilj till mer komplexa kombinationer som ananas, kokos och citrus. Man får helt enkelt testa sig fram och se vilka dofter man föredrar.

Fokusera på utsatta platser

Det finns en rad olika områden i hemmet som lättare drabbas av dålig lukter, som kök och badrum. Om man inte tar itu med dessa kan lukterna börja sprida sig och helt plötsligt har man en mindre epidemi av lukter överallt. När dessa utrymmen doftar gott finns ju även chansen för att dessa sprider sig kring resten av hemmet istället.