Städtips

Städning

Blotta tanken på att behöva städa kan framkalla ångest. Man vet att man har ett antal timmar framför sig av tungt arbete med ont både i rygg och i knän. Å andra sidan vet man att man sällan känner sig så nöjd när man genomfört en grundlig rengöring och allt känns fräscht och friskt!

Hur som helst är städningen en nödvändig del av tillvaron för varje hushåll och det är något som bara måste göras. Det bästa är att försöka skapa en rutin för hur det ska gå till och sätta av en stund varje dag, men också lägga till någon eller några timmar varje eller varannan vecka för en mer grundlig rengöring. Försök att göra din städning enklare och roligare.

Städutrustning

Det underlättar betydligt om man i god tid ser till att ha de redskap och medel hemma som behövs när det väl är dags. Gå igenom vad du har och förnya förrådet redan idag! Det är viktigt att man har lite olika utrustning för olika delar av hemmet men en hel del redskap och rengöringsmedel kan användas överallt.

Bad och toalett

Tillsammans med köket är dessa utrymmen de som kräver ständig uppfräschning och koll för att det ska kännas bekvämt och trevligt. Toastolen och handfatet kräver tillsyn varje dag.

Kök

Matlagning medför både stänk och fläckar som måste tas om hand omedelbart. Förutom att det underlättar framtida städning får det också maten att smaka bättre. På golvet ramlar det gärna ner brödsmulor och andra små rester. Ta bort sådant varje dag.

Vardagsrum

Soffbordet och golvet runt om sittplatserna blir gärna utsatta för smulor och fläckar. I stället för att plocka fram dammsugaren varje gång kan du skaffa en mikrofibermopp. Den är oslagbar för att ta hand om dagliga smulor och damm som samlas på golven.